Výměna klíčů a vybavení vchodu otevíráním na čipy

Podle dohody na schůzi zařídíme v dohledné době výměnu klíčů a zámků. Týká se hlavních vchodových vrat, vrat do dvora a dveří vedle výtahu v přízemí. Od všech těchto zámků bude stejný klíč jako doposud. Nejprve bude do zvonkového tabla nainstalována čtečka přístupových čipů, tato bude zprovozněna a budou zajištěny zámkové vložky a k nim klíče. Až všichni obdrží nové klíče a čipy, dojde k vlastní výměně vložek do zámků.

Důvodem výměny klíčů a instalace čipového přístupu je to, že zámkové vložky i klíče jsou již značně opotřebované a v průběhu let jsme ztratili přehled o tom, kdo všechno vlastně má klíče od našeho domu. Záměrem pak je, aby všichni, kteří v domě trvale nebydlí, měli k dispozici pouze čipy a nikoli klíče. Čip lze v případě ztráty či nevrácení například řemeslníkem zneplatnit a tak toto opatření trochu pomůže k udržení přehledu o osobách, které mají přístup do domu.

Každá domácnost obdrží tolik klíčů od domu, kolik je osob, zapsaných na evidenčním listu. Dále obdrží dva čipy. Prosím, abyste klíče nedávali k dispozici nikomu, kdo v domě trvale nebydlí. Je však třeba mít na paměti, že čipem nebude možné otevřít vrata do dvora ani dveře do dvora (vedle výtahu). Pokud někdo bude potřebovat více klíčů či čipů, obdrží je za poplatek ve výši nákladů, t.j. přibližně 35,- Kč za klíč a 50,- Kč za čip.